Ik leg fotografische beelden vast van een desolate, mysterieuze realiteit. De foto's zijn echte situaties op verschillende plaatsen waarop ik gedachten en interpretaties projecteer. 
Ik ben altijd gefascineerd geweest door mensen in hun omgeving. Ik vraag me altijd af wat ze op dat moment denken en voelen. Soms fotografeer ik gewoon hun omgeving. 
Een echte situatie kan op verschillende manieren door verschillende mensen worden gezien en geïnterpreteerd. De vragen en interpretaties van de kijker zijn voor mij even belangrijk als wat er echt aan de hand is op de foto. 
De meeste afbeeldingen werken autonoom, de betekenis van de afzonderlijke afbeeldingen kan verschuiven volgens de volgorde waarin ze worden weergegeven.

Nele Van Canneyt studeerde Journalistiek en Communicatiemanagement aan de Artevelde Hogeschool Gent (1991-1995). Daarna studeerde ze fotografie aan Sint Lucas Academia Gent (1999-20003) en 2 jaar specialisatie in fotografie aan de Sint Lucas Academia (2003-2005). Sinds 2013 doceert ze fotografie en fotocritiek. 

 
  

Selecties / awards

 

Selectie 2017 'Fotofestival Knokke'

Photo Selection Event 2016, Cultuurcentrum Mechelen

2014 Selection Commissioned Art Project Waaiberg

2012 Young ones award

2012 Flanders House, New York, VS.

Vierdaagse Provinciale Prijs voor Schone Kunsten West-Vlaanderen, premium winnaar

2008 Canvascollection, 3 werkt in Bozar, Brussel